Els Pastorets de l’Espluga han passat a formar part aquesta setmana de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, convertint-se en la representació número 70 que ingressa a l’organisme que integra totes les propostes existents al país.

Els Pastorets de l’Espluga tenen els seus orígens el 1940 al Teatre Cultural i des del 1976 es representen al Teatre del Casal. Tot i això, el registre a la coordinadora era un deute pendent de la representació espluguina des del 2007 quan la federació catalana es va fundar per treballar per la difusió i preservació del tradicional espectacle de Nadal. D’aquesta manera, ara els Pastorets de l’Espluga ja apareixen a la llista de representacions de tot Catalunya i disposen d’un espai web dins del portal pastoretsdecatalunya.cat. 

Cada dos anys, el Teatre del Casal acull les representacions de l’obra de Josep M. Folch i Torres a càrrec del grup Tratea Teatre del Casal amb un equip d’un centenar de persones. Enguany, els Pastorets de l’Espluga es podran veure el 25 i el 29 de desembre del 2018.