La sala noble del Consell Comarcal de la Conca a Montblanc ha estat l’espai escollit per presentar el calendari solidari dels Mossos d’Esquadra del 2019 que, entre d’altres festes del país, té la Setmana Medieval com a protagonista. Tots els fons recaptats es destinaran a la Federació d’Associacions de Familiars de Malats d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC).

El calendari del 2019 inclou les fotografies que durant els darrers mesos s’han fet en diverses festes de Catalunya, seguint la línia del 2018. La Setmana Medieval apareix en el mes d’abril amb una imatge en què Sant Jordi fa entrega de la rosa a la Princesa al costat pel rei i la reina, però també per agents del cos de Mossos d’Esquadra i usuaris, familiars i personal de les Associacions de Familiars de Malats d’Alzheimer de Catalunya. El calendari també inclou l’entrada al 2020, el mes de gener,  que està dedicada a la Festa de la Calçotada de Valls. 

La nova edició de la iniciativa solidària s’ha donat a conèixer aquest dimecres de la mà del cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montblanc, Ferran Llances; el vicepresident de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Maties Martí, i el president del Consell Comarcal de la Conca, Francesc Benet. A més a més, l’acte també ha comptat amb la intervenció del montblanquí Josep Gomís, que va ser Conseller de Governació i promotor de l’Escola de Policia de Catalunya, qui ha ressaltat la tasca social i solidària dels Mossos. 

El calendari projecta la Setmana Medieval i la Festa del Calçot de Valls

Des de la FAFAC, la presidenta, Immaculada Fernández, ha destacat la importància de conscienciar la població al voltant de l’alzheimer, mentre que ha reclamat la introducció d’un Pla Nacional a Catalunya. Amb tot, Ferández ha agraït la solidaritat de la policia catalana.

De fet, Ferran Llances s’ha mostrat orgullós de formar part dels Mossos d’Esquadra per contribucions altruistes com les d’aquest calendari. D’altra banda, des de l’organització de la Setmana Medieval, Maties Martí ha celebrat que la festa montblanquina pugui formar part d’una de les 14 imatges del calendari.

La publicació es pot adquirir pel preu de 5 euros en més de 600 punts de venda, 25 dels quals a la Conca de Barberà. Tots els beneficis es destinaran íntegrament per millorar l’assistència i qualitat de vida dels malalts d’Alzheimer, l’entorn familiar i dels cuidadors. Amb el calendari del 2018 es van sumar fins a 53.125 euros.