El Museu de la Vida Rural de l’Espluga acollirà aquest dissabte la inauguració del nou curs del Màster en Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya  (UOC) amb una jornada que implicarà representants de festivals i institucions per reflexionar sobre la gestió cultural en entorns no urbans.

La jornada arrancarà a les 11 del matí amb la benvinguda a càrrec de la directora del màster de Gestió Cultural UOC-UdG, Muriel Gómez, i de la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó. L’acte central serà en forma de taula rodona per debatre sobre la programació i l’oferta cultural existent fora de les grans ciutats.

Hi intervindrà el director executiu de la Fira Tàrrega, Oriol Martí; el director de Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A) i DeltebreDansa, Roberto Olivan; la directora de la Fundació Mas Miró, i la directora del MVR, Gemma Carbó. Amb la iniciativa també es vol reivindicar els projectes imaginatius que sorgeixen de les comarques de Tarragona i les terres de l’Ebre, malgrat quedar sovint fora de les polítiques culturals centrals del país.

A més a més,  la jornada inclourà el dinar i la visita al museu i a l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”. Es tracta d’una proposta gratuïta amb un aforament limitat a 25 persones, per la qual cosa és necessari inscriure-s’hi prèviament a museuvidarural.cat.