La cinquena entrega del Festival de Novel·la Criminal en Català de l’Espluga, El Vi Fa Sang, ja té dates. Del 5 al 7 d’abril el municipi es convertirà de nou en la capital d’aquest gènere literari amb ponències, presentacions de llibres o, entre d’altres, propostes gastronòmiques d’un certamen que aquest 2019 diversificarà la seva oferta per arribar a un públic més ampli i escampar la taca de la novel·la criminal arreu de la Conca de Barberà.

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga i el comissariat d’El Vi fa Sang ja fa mesos que treballen en l’organització de la cinquena edició. L’equip repeteix l’experiència del co-comissariat amb Salvador Balcells i Margarida Artitzeta i treballa en la línia de fer créixer el projecte a escala comarcal. Amb el segell ja consolidat, el festival potenciarà ara els actes en altres punts de la comarca i també amb la perspectiva d’oferir iniciatives destinades a diferents franges d’edats.

A més a més de les dates, l’organització ja ha avançat que El Vi fa Sang del 2019 també tindrà un fil temàtic conductor per a tot el festival. Aquest aspecte va incorporar-se en la darrera edició amb l’eix “Realitat i ficció a la novel·la criminal” i en la cinquena entrega s’apostarà per una nova temàtica.

L’any passat, la cita va acomiadar-se seduint un públic cada vegada més nombrós gràcies a la particularitat de ser l’únic festival d’aquest tipus al territori i que marida la literatura amb els vins de la DO Conca de Barberà, però també per la proximitat dels escriptors amb els lectors.