L’Espluga ha rebut aquest divendres una de les conferències del cicle de tardor de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà. En aquesta ocasió, l’auditori Carulla Font del Casal va acollir la xerrada de Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC, que va analitzar el context actual i el Pla Estratègic de l’Assemblea.

Durant la conferència, que va atreure l’atenció d’una cinquantena de persones, Cruanyes va repassar el context actual i també els fets històrics que l’han precedit. El vicepresident de l’ANC va manifestar que per aconseguir la independència s’haurà de desobeir perquè no vindrà donada per l’Estat, encara que es donés un hipotètic suport del 80% de la població. «Els drets s’han de guanyar sempre, desobeint les lleis injustes… històricament ha estat així”, va expressar.

En aquesta línia, Pep Cruanyes explicava que el Pla Estratègic de l’Assemblea passa per la mobilització permanent, la coordinació entre les institucions i fer república des de baix amb el consum estratègic. Així, Cruanyes va demanar unitat d’acció entre la ciutadania, les diferents institucions i els partits polítics. Sobre el Consell de la República el vicepresident de l’Assemblea va destacar que serà important per donar continuïtat històrica a la declaració d’independència. Finalment, Cruanyes també va parlar del consum estratègic per fer efectiva la proclamació de la república assegurant que passa també per les decisions quotidianes dels ciutadans.

El cicle continuarà el pròxim divendres 29 de novembre a les 8 del vespre a la sala de les Corts Catalanes de l’Església de Sant Francesc de Montblanc amb Jordi Borràs, fotoperiodista que ha dedicat una part molt important de la seva carrera a investigar l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol a Catalunya. Aquesta conferència servirà perquè Borràs presenti el seu llibre Dies que duraran anys a la Conca.