[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_vvUvExduFM]

L’Ajuntament de Montblanc ha comprat la finca de Cal Macip que cedirà al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per a l’ampliació de la seva seu, ja que és un edifici adjacent al Palau Alenyà. El consistori l’ha adquirit per 300.000 euros i el conveni amb l’ens comarcal consisteix en la cessió gratuïta. 

Per la compra de l’edifici es pagaran 30.000 euros enguany i 270.000 durant el 2019. L’ampliació de les instal·lacions del Consell Comarcal dependrà però a la concessió d’un ajut del Fons Feder que hauria de cobrir la meitat de la inversió del projecte que està pressupostat d’uns 1,5 milions d’euros.

La despesa plurianual a la qual haurà de fer front l’Ajuntament de Montblanc es va aprovar en el Ple Municipal d’aquest dimecres només amb els vots favorables de l’equip del govern, per tant 8 a favor, 1 vot en contra de la FIC i les abstencions de la CUP i el PDeCAT. Des d’aquests dos grups es va justificar que veuen amb bons ulls l’ampliació del Consell Comarcal però no tenen tan clar que el consistori hagi de fer front a una despesa tan important.