Una desena d’entitats, empreses i esportistes s’han inscrit al nou Consell Esportiu de l’Espluga de Francolí durant el període de posada en marxa del nou òrgan de gestió dels equipaments esportius i de dinamització de l’activitat local.

El Consell Esportiu podria impulsar una fira de l’esport local

La regidora d’Esports, Erika Soriano, exposava aquesta setmana a l’EFMR que el Consell Esportiu s’ha constituït amb 5 entitats, 2 empreses dedicades a l’esport i 3 esportistes a nivell individual. Tot i això, Soriano assegura que el nombre d’inscrits anirà a l’alça perquè té constància que diverses persones i associacions esportives hi estan interessades. De fet, recorda que el nou òrgan té les portes obertes per a nous membres i que s’hi poden sumar formalitzant la inscripció a l’Ajuntament de l’Espluga o bé contactant amb la regidoria d’esports.

El Consell Esportiu de l’Espluga es va constituir oficialment el 21 de setembre durant la que va ser la segona trobada entre el col·lectiu implicat. En aquest espai, a més a més d’oficialitzar la creació de l’organisme, també es van posar sobre la taula diverses propostes.

La regidora destacava que una de les iniciatives que han sorgit arran d’aquest nou espai de trobada és l’organització d’una fira de l’esport local amb l’objectiu de convertir-se en l’aparador de les entitats i empreses esportives de l’Espluga. Per aquest 2018 es va haver de descartar, però la intenció és que pugui celebrar-se coincidint amb l’inici de les temporades esportives i el curs escolar. Entre d’altres, Erika Soriano manifestava que ja s’està treballant en el nou cicle de conferències esportives i que, d’altra banda, les entitats van proposar sessions de formació per als entrenadors i monitors dels clubs.

Segons les seves bases, es convocaran un mínim de dues trobades anuals, la pròxima serà durant el primer quadrimestre del 2019.

ENTREVISTA a Erika Soriano, regidora d’Esports de l’Espluga