[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c-0H5-x606k]

Un repte esportiu recaptarà fons per fer realitat el nou projecte de Noe Gaya. L’espluguina vol publicar un conte infantil i Raul Arenas, un atleta de Tàrrega, correrà 190 quilòmetres amb prop de 4.000 m de desnivell per aconseguir els diners necessaris.

Una travessa, sense parar, entre Llívia i Tàrrega, des de la Baixa Cerdanya fins a la capital de l’Urgell. Aquesta és la fita que s’ha fixat enguany l’esportista Raul Arenas, serà ja el seu tercer repte solidari. El primer va ser en benefici de l’Associació Alba, el segon per a Laura Galán, una nena que pateix una lesió cerebral i aquest tercer, que serà el 15 març del 2019, per a Noe Gaya, afectada per una lesió cerebral a causa d’un accident de trànsit.

La relació entre l’atleta targarí i l’espluguina neix en un cim, gràcies al projecte de les Pedres de la Felicitat de la Noe. A partir d’aquí, Raul Arenas es va interessar per conèixer les seves iniciatives. En conèixer que Gaya ha escrit un conte infantil i voldria publicar-lo, l’esportista va veure clar que li havia de dedicar el seu nou repte.

Sota el títol “Sempre endavant”, l’aventura recaptarà fons a partir de patrocinis d’empreses, sortejos i la venda de samarretes. Amb els dos primers projectes Arenas va sumar més de 7.000 euros i ara espera recollir els diners necessaris perquè el nou conte infantil de Noe Gaya, que ja té escrit, pugui ser publicat.

L’ajuda ha agafat per sorpresa a la família. Dolors Creus, la mare de la Noe, ha expressat en una entrevista al programa La Conca al Dia de l’EFMR que “aquest noi ens ha caigut del cel” i ha afegit que “jo penso que el Raul és un àngel”, una afirmació que també fa la Noe.

Compaginant l’afició esportiva amb la seva feina, el Raul busca ara col·laboradors per aquest repte i la preparació quan troba un moment lliure, sovint de nit. Comença el compte enrere per la fita esportiva que ha de donar ales al nou conte infantil de Noe Gaya.

ENTREVISTA A DOLORS CREUS I REPORTATGE DEL REPTE al programa La Conca al Dia (Escolta’l aquí)