[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D_sraSYWgx4]

La sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc de Montblanc s’ha omplert aquest dimecrs per escoltar la xerrada de Jaume Alonso-Cuevillas. Durant la conferència, l’advocat de Carles Puigdemont ha advertit que el judici per l’1 d’octubre acabarà amb condemnes molt dures. 

Alonso-Cuevillas va arribar a Montblanc en el marc del cicle de conferències de l’ANC de la Conca de Barberà. Sota el títol “La judicialització del procés”, l’advocat va exposar l’actual situació jurídica dels presos polítics i dels exiliats, però també va mostrar les seves expectatives de cara al judici, la sentència del qual, va assegurar, “ha està dictada”.

Sota l’atenta mirada d’un auditori ple a vessar, el lletrat va manifestar que el judici serà duríssim des del punt de vista humà. En aquesta línia, Alonso-Cuevillas va afirmar que “és evident per a qualsevol persona que ha llegit el codi penal que no hi ha hagut cap delicte”.

Sobre el paper que hi pugui jugar el tribunal d’Estrasburg, l’advocat va remarcar que hauran de passar entre 5 i 7 anys perquè els polítics i líders socials catalans puguin tenir un judici just al Tribunal Europeu de Drets Humans. Tot i això, Jaume Alonso-Cuevillas va afirmar que els presos seran lliures abans del que puguin indicar les sentències de la justícia espanyola. “No perquè ho digui Estrasburg, sinó perquè serem República”, va expressar assenyalant que el procés d’independència és irreversible. 

El cicle de conferències de l’ANC a la Conca continuarà el 16 de novembre a l’Espluga amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC, amb una conferència a l’Auditori Carulla Font a les 8 del vespre. El divendres 29 de novembre Jordi Borràs que ha dedicat part de la seva carrera a investigar l’extrema dreta i el nacionalisme espanyol,  presentarà el llibre “Dies que duraran anys”, serà a la Sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc de Montblanc.