(Foto: Quim Roser)

El Monestir de Poblet encetarà aquest dissabte la sisena edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet, enguany repartit en tres caps de setmana consecutius i amb Bach com a protagonista, però també relacionarà la seva música amb la de Beethoven, Domenico Scarlatti i Arvo Pärt. L’orgue Metzler de Poblet sonarà enguany de la mà de Maria-Magdalena Káczor, Daria Burlak i Christian Schmitt, tres organistes d’alt nivell internacional. Amb tot plegat, el festival espera aplegar al voltant d’un miler de visitants.

El primer dels concerts serà aquest 10 de novembre a dos quarts de 9 del vespre a càrrec de la polonesa Maria-Magdalena Kázcor que interpretarà els obres de Johan Sebastian Bach al costat de les composicions de Georg Boehm, Beethoven i Barblan. Kázcor, nascuda l’any 1980, s’ha format al seu país, a Alemanya i a França. L’organista no és habitual als festivals de Catalunya, com tampoc ho són els altres dos protagonistes.

El segon concert serà el 17 de novembre a la mateixa hora a càrrec de Daria Burlak, nascuda a Rússia el 1986, proposarà un programa amb Bach i Buxtehude, però també amb diverses sonates per a teclat de Scarlatti, movent-se així entre la culminació del Barroc i els inicis del Classicisme. Burlak, que ha perfeccionat els seus coneixements musicals a Alemanya, ha estat reconeguda en diversos certàmens internacionals.

Finalment, la sisena edició clourà el 24 de novembre amb les interpretacions de Christian Shmitt. L’organista alemany, uns dels més sol·licitats del panorama actual, presentarà un repertori amb obres de Bach i Pachelbel, compartint concert amb composicions del segle XX d’Arvo Pärt o Jean Langlais.  Christian Shmitt ha estat distingit com a artista emergent per la xarxa europea d’Auditoris ECHO i ha estat convidat per la Filharmònica de Berlín, de Colònia o els Festivals de Lucerna i de Salzburg.

El Festival Internacional d’Orgues de Poblet està dirigit per Josep Antoni Peramos. Les entrades tenen un preu de 12 euros per concert, 6 euros per als estudiants de conservatori o joves entre 13 i 15 anys. Per 20 euros es pot adquirir l’abonament per 2 dies i l’abonament dels 3 concerts per 30. Les entrades es poden comprar a la botiga del Monestir de Poblet o per internet.