La setmana passada van iniciar-se les obres de millora de la carretera C-14, entre la Guàrdia dels Prats i Solivella. Amb una inversió de 710.000 euros ha de millorar el ferm d’un tram de 7,4 quilòmetres i la visibilitat nocturna de la travessera de Solivella amb la instal·lació de noves lluminàries LED.

L’alcalde de Solivella, Enric Capdevila, celebra la intervenció del Departament de Territori i ha assegurat que, en aquests moments, és un pressupost important. Tot i això, el batlle considera que les millores són insuficients per acabar amb la manca de seguretat per als vianants a causa de l’alta velocitat d’alguns vehicles que passen per l’interior de la vila a través d’aquesta C-14. “Tenim població i serveis a una banda i l’altra de la carretera i això representa un perill per a les persones”, ha remarcat Capdevila en una entrevista al magazín “La Conca al Dia” de l’EFMR.

Inseguretat i risc d’inundació

Escolta l’entrevista a l’alcalde de Solivella

L’alcalde afirma que “som conscients que els plans d’inversió estan aturats” però manté que el consistori seguirà reclamant solucions per reduir la velocitat d’una via en què, apunta, hi passen de mitjana uns 3.500 vehicles al dia, molts d’ells pesants. Segons els estudis que s’han fet, explica Enric Capdevila, un 30% s’accedeix de la velocitat permesa, un percentatge que seria acceptable per al Departament, però que l’alcalde considera que és molt, ja que és un tram urbà. Mentre Capdevila segueix reclamant mesures, recorda que quan hi havia el semàfor no es respectava i que les bandes rugoses es van haver de descartar perquè el soroll causava molèsties als veïns.

A més a més, la situació s’agreuja els dies de pluja, ja que el tram urbà d’aquesta carretera comarcal s’inunda quan plou amb força, com per exemple aquest dimarts. “Com que sabem que no hi haurà el desviament, com a mínim que es millori la seguretat de la carretera actual”, ha expressat l’alcalde en relació a la circumval·lació i afegeix: “el projecte executiu fa anys que dorm a l’armari”. En aquest sentit, creu necessària una petició conjunta del territori per la millora d’aquestes infraestructures.

El Departament de Territori inverteix 710.000 euros en aquest tram de C-14

Amb tot, Enric Capdevila destaca que l’actuació que s’està fent ara és bona perquè el ferm estava molt malmès i també perquè garantirà una millor visibilitat, dos factors que també reverteixen en la seguretat de la via. D’altra banda, les obres de millora, que tenen un termini previst de quatre setmanes, inclouen la pavimentació d’alguns trams de bermes o cunetes amb l’objectiu de donar un sobreample a la carretera per a millorar la seguretat viària i el confort dels usuaris. En total, s’executaran 120 metres de cuneta i 40 metres de berma per a guanyar amplada en diversos punts.

ÀUDIO: Entrevista a l’alcalde de Solivella, Enric Capdevila, al programa La Conca al Dia