L’Ateneu popular de la Conca de Barberà, l’Empelt, celebrarà aquest dissabte el seu primer any de vida amb un vermut musical al Casal d’Entitats de Montblanc. Justament és aquest dilluns quan l’associació compleix un any d’activitat social i cultural a la comarca.

L’Empelt obria les seves portes a Montblanc el 5 de novembre del 2017 amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat cultural i social de la comarca. Des de llavors han proposat una quarantena d’activitats diferents. La programació ha integrat sessions de cinefòrum, tallers de dibuix i de teatre, presentacions de llibres, vermuts musicals, sortides o bé espais de coneixença de l’economia social i cooperativa, el consum ecològic i el mercat del trasto, entre d’altres. L’Ateneu ha destacat per ser el punt de trobada dels grups de grups de conversa de La Conca de Barberà Terra d’Acollida a Montblanc i el col·lectiu també ha estat impulsor de Figània, una jornada de reflexió i debat feminista.

L’Empelt celebrarà l’aniversari aquest dissabte amb un vermut musical al Casal d’Entitats, a la plaça Poblet i Teixidó, amb PD Merx and Dancing i la rumba d’Els Xatus. A més a més, també s’hi podrà veure una exposició dels cartells del primer any d’activitat de l’entitat.

Més d’una desena d’activitats per aquest novembre

D’altra banda, ja s’ha fet pública la programació d’activitats  per aquest novembre. Els dimarts es proposen classes de gimnàstica i de dansa del ventre. El 17 de novembre hi haurà la xerrada «Les bondats de l’aigua del mar» a càrrec de Siscu Florez i la presentació del llibre Antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional de Jordi Martí Font.

Les conferències tornaran el 22 de novembre amb «La violència abstèrtica també és violència masclista» organitzada per Endavant! i el 24 de novembre amb la presentació del llibre La Noia del Pantà de Joni D. El mateix dissabte es farà una visita guiada a Santa Coloma de Queralt i l’endemà el mercat de roba de tardor. Un taller de dibuix i les trobades del grup de conversa completen la programació del mes.