Sarral ja es prepara per viure una de les cites més importants de la vila, serà el 8 de desembre amb la tradicional Fira que enguany servirà per tancar el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre de Sarral, una celebració que va iniciar-se l’any 2017. Novament, la mostra s’estructurarà al voltant del vi, el cava i l’alabastre.

El binomi vi i alabastre tornaran a ser el pal de paller de la Fira de Sarral. De fet, el cartell protagonitzat per una copa feta d’alabastre per Isidre Magre i el raig de vi que surt del seu interior així ho demostra. La imatge de l’edició d’aquest 2018 es va presentar dimecres a la nau antiga de la Cooperativa Agrícola de Sarral de la mà de l’alcalde, Josep Amill, i l’autora del disseny, Marta Arjona.

ÀUDIO: L’alcalde de Sarral, Josep Amill, remarca la importància de la Fira

L’Any de l’Alabastre acabarà amb una nova exposició

Com s’ha anunciat, coincidint amb la Fira clourà l’Any de l’Alabastre de Sarral amb una nova exposició que presentarà una mirada a les que s’han fet des del 2017. La nova mostra no serà retrospectiva, sinó que projectarà fotografies dels treballs que actualment estan fent els tallers d’alabastre, que semblen repuntar. Paral·lelament, també es podrà veure un resum de tots els actes que s’han fet en aquest centenari que haurà durat dos anys. Tot i això, Sarral vol continuar amb la línia traçada des del 2017, potenciant de nou l’artesania local, fent-ne difusió i innovant.

ÀUDIO: Marta Arjona anuncia la cloenda de «2017 – Any Alabastre Sarral»

Agermanament de l’artesania de l’alabastre i el vidre bufat

Josep Amill va destacar l’alta afluència de públic de la Fira, posant per exemple que l’any passat es va arribar als 4.000 visitants en només mig dia. Així, el municipi ho aprofita per projectar els productes i tradicions locals. Un any més, una de les apostes seran les degustacions vinícoles a la plaça de l’Església al costat de les demostracions en directe d’artesania que enguany incrementaran la seva presència. Un dels treballs que s’hi podrà veure és el vidre bufat de Vimbodí i Poblet, fruit de l’intercanvi mantingut durant la cinquena edició de Vitrum.

D’altra banda, com és habitual, no hi faltarà l’esmorzar del firaire, les parades de les entitats, la venda de productes d’alimentació i agrícoles, entre d’altres. Per aquest 8 de desembre, els organitzadors també van destacar que s’intentarà establir més activitats a la plaça del Padreny.