La tradició de Tots Sants ha tornat a omplir els cementiris de la Conca de Barberà, aquest 1 de novembre, amb l’habitual visita de record als difunts. Si bé moltes persones han fet de forma esglaonada la visita per netejar els nínxols i portar flors o espelmes a les persones que van morir, aquest dijous ha estat de gran afluència a la majoria de poblacions.

Millores a l’Espluga

L’Ajuntament de l’Espluga ha invertit aquest any uns 20.000 euros en la nova il·luminació del cementiri, ja que fins ara només hi havia dos fanals a la porta d’entrada. Ara se n’han col·locat als accessos i a l’aparcament, amb tecnologia LED i un sistema de detecció de moviment que s’encendran per un període mínim de dues hores, després de detectar el pas d’un vehicle o una persona.

D’altra banda, durant la setmana passada també es van dur a terme actuacions de neteja al cementiri, de repintat i desbrossament dels exteriors. Aquestes tasques han anat a càrrec de la Brigada Municipal de l’Espluga i també de la Brigada del Consell Comarcal de la Conca.

A més a més, aquest 2018 també ha acabat la millora del lateral esquerre del cementiri on s’hi ha construït una nova vorera amb els Plans d’Ocupació i l’Ajuntament s’ha dotat d’un elevador per facilitar els enterraments en el tercer pis dels nínxols.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=b88Fn4SP2so]

Música en directe a Montblanc

A Montblanc, la visita al cementiri s’ha pogut fer acompanyada de música en directe, aquest 1 de novembre. Els professors de l’Escola Municipal de Música de Montblanc, Xavier de la Salud i l’espluguí Toni Sánchez, han interpretat diferents temes a l’entrada de l’equipament, amb guitarra i trompeta, per tal d’acompanyar els visitants durant la seva estada. L’Ajuntament de Montblanc ha habilitat aquest any un nou aparcament a la banda oest del Cementiri, per poder fer front a l’alta afluència durant la jornada de Tots Sants. Una altra de les curiositats ha estat la parada de castanyes que s’ha instal·lat a l’accés lateral del cementiri. Aquest any, a banda, l’Ajuntament de Montblanc ha rehabilitat la Sala de Vetlles Municipal, que estava en desús des de l’entrada en funcionament del tanatori privat.

Grup de dol del Camp de Tarragona

Els usuaris de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica de la Conca de Barberà i l’Alt Camp tenen des de fa més d’un any la possibilitat de participar als grups d’acompanyament al dol del Camp de Tarragona que es reuneixen a l’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona. En aquest espai, les persones que han perdut algú estimat comparteixen el dolor amb l’ajuda de professionals i amb un objectiu únic: parlar de la mort per superar-la.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Xs8YyLOAy_s]