(Foto: Activitats de la castanyada i Halloween del 2017 a l’Escola Vedruna de l’Espluga – Gerard Bosch)

Un any més, les castanyes i els panellets compartiran jornada amb les carabasses i les disfresses de terror, també en l’entorn rural. La tradició de la castanyada s’imposa a la Conca de Barberà, però en els darrers anys les propostes de Halloween són ja habituals, com els passatges del terror.

Ja fa 3 anys que els Dimonis de Montblanc organitzen un passatge del terror, enguany hi tornen amb una història d’una epidèmia. Serà els dies 2 i 3 de novembre de 9 del vespre a 2 de la matinada. Joaquin Moncunill, cap de colla de l’entitat, explica que van promoure l’activitat perquè no existia cap proposta de Halloween a la vila ducal i amb el passatge, assegura, fan poble i també els serveix per sumar fons per a l’associació.

ÀUDIO: Joaquin Moncunill, cap de colla, detalla el 3r Passadís del Terror 

Altres pobles més petits, com Sarral, Barberà de la Conca o Pira també se sumen a la tendència. L’Associació Juvenil Ep! de Barberà de la Conca repeteix el túnel del terror, aquesta vegada sota el títol de la pel·lícula «The Purge», per aquest 3 de novembre a dos quarts de 7 del vespre. A Pira ho fan amb un túnel del terror i un sopar i festa que han anomenat «Castanyoween», on es convida als assistents a anar-hi disfressats. En aquest espai, d’altra banda, hi haurà també un concurs de panellets.

Per la seva part, a Sarral aquest dimecres, de 8 a 10 de la nit, proposen el primer passadís interactiu del terror, però també recuperen la venda de castanyes. En aquest municipi, la regidoria de joventut ha promogut la proposta per tal d’oferir propostes als joves i, així, han reunit un col·lectiu de nois i noies que han participat en l’organització.

ÀUDIO: Rosa Meroño, regidora de joventut, explica la proposta

Coincidint amb aquestes dates, a Vimbodí hi haurà un scape room aquest divendres 2 de novembre a les 6 de la tarda adreçat a majors de 15 anys. Halloween també entra a les escoles, per exemple a l’Escola Vedruna de l’Espluga hi haurà jocs terrorífics, junt amb les activitats de la castanyada, o bé dissabte a Vimbodí amb la Festa de Halloween al pavelló municipal.