L’Escola Martí Poch de l’Espluga ha celebrat aquest dimecres al matí la tradicional ballada de sardanes per part de la comunitat educativa del centre, aquest 2018 amb diversos elements excepcionals.

En primer lloc, el Teatre del Casal ha estat l’escenari improvisat de l’acte, a causa de la pluja d’aquesta jornada. D’altra banda, la cita ha comptat amb la participació de representants de Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya 2018 i, a les portes dels 50 anys de l’Espluga Ciutat Pubilla de la Sardana, s’ha convidat a familiars de participants de la cita sardanista del 1969. A més a més, la ballada ha començat amb la participació de la Colla Xarau de Cerdanyola del Vallès al voltant de dos quarts de 12 del matí.

Un any més, els alumnes de l’escola han presentat les sardanes que han practicat durant els darrers mesos i, entre d’altres, hi ha hagut espai per a la sardana d’Alfred Abat amb motiu de la capitalitat de la sardana de Montblanc. El matí ha acabat amb la sardana de germanor entre tots els participants que han ballat l‘Espluga de Francolí, composició de Josep M. Bernat.