El Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha preparat aquest dijous i divendres, 1 i 2 de novembre, una jornada de portes obertes al Museu d’Art Frederic Marès, tot coincidint amb la festivitat de Tot Sants. El museu, ubicat a l’antiga presó de Montblanc, al número 2 del carrer Pedrera, romandrà obert dijous de deu del matí a dues del migdia, i divendres, també de 10 a 14 hores i també en horari de tarda, de 16 a 19 hores.

Amb aquesta jornada de portes obertes, els visitants podran veure la col·lecció personal d’obres pictòriques i escultures de temàtica religiosa que l’artista Frederic Marès (1893-1991) va donar a la vila de Montblanc. Hi ha peces des de l’Edat Mitjana i fins a la Contemporània.

El Museu d’Art Frederic Marès va ser creat l’any 1979 i pocs anys més tard es va integrar com a sessió monogràfica del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. Des de la seva fundació, aquesta col·lecció va estar exposada a l’antic Hospital de Sant Marçal de Montblanc, fins que l’any 1998 es va traslladar a l’edifici Presó Nova de Montblanc.