L’abastiment d’aigua potable a Senan ben aviat serà una realitat. El municipi de la Conca de Barberà s’ha connectat a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la infraestructura per la qual rebrà l’aigua provinent de l’Espluga Calba ja està enllestida i es troba ara en fase de proves. Tot i això, l’aigua encara no arriba als consumidors i el projecte finalitzarà amb mesos de retard, segons el consistori, a causa de les condicions climatològiques adverses i de complicacions tècniques, ja que es preveia que podria acabar durant l’estiu.

El projecte ha suposat una inversió d’uns 252.000 euros (sense IVA), dels quals 226.480,87 provenen de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la resta anirà a càrrec de l’Ajuntament i dels veïns, en aquest cas repartit en quatre rebuts de l’aigua. La redacció del projecte i la direcció de l’obra ha anat a càrrec de la Diputació de Tarragona i ha consistit en la instal·lació d’una canonada d’uns 5 quilòmetres fins a un nou dipòsit intermedi construït al Pou del Mas de l’Hereu, ja al terme municipal de Senan. D’aquí, l’aigua s’impulsa fins al dipòsit del municipi des d’on ja es distribuirà als consumidors.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, explica l’estat actual del projecte

L’aigua potable a Senan: més d’una dècada de negociacions

Actualment, s’estan provant els sistemes de telecontrol que han de permetre el funcionament automàtic del subministrament i l’enviament d’informació. Per tant, encara no s’ha fet la recepció de l’obra i l’aigua per a ús de boca encara no arriba a les llars de Senan, s’espera que pugui ser abans d’acabar l’any.

Senan, que és un dels 10 municipis de la Conca de Barberà que encara no disposen d’aigua potable, podrà fer realitat aquesta demanda històrica després de dues dècades de tràmits i projectes que, finalment, l’acabaran convertint en la primera localitat de la província de Tarragona en abastir-se d’aigua des d’un municipi de Lleida. 

ÀUDIO: L’alcaldessa assegurà que serà un impuls per al poble