[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SYvHyQG3kUc]

Una vintena de professors i professores de música del territori han compartit aquest dissabte la primera Jornada Musical al Museu de la Vida Rural per participar en tallers ideats a partir de les darreres publicacions de l’editorial espluguina La Musca.

La proposta, que neix amb l’objectiu de ser una cita anual per als docents, sorgeix de la manca d’espais de trobada dels mestres de música al Camp de Tarragona. La música és una de les branques principals de l’editorial i, per aquest motiu, han promogut la jornada. Així, els últims llibres publicats s’han donat a conèixer entre els docents a partir de tallers que han dinamitzat els seus autors.

La jornada va arrancar amb el taller del llibre La teva cançó de Joan Obradós, la Mònica Cerdans i la Nuria Mauricio. A continuació, Rosabel Bofarull va compartir amb els professors els mètodes i peces que conté la Xilofonada Poètica. L’estrena de la jornada musical va venir acompanyada de la presentació del llibre Un sac d’endevinalles, un acte obert al públic que va congregar desenes de persones a la sala d’actes del museu. Les famílies van gaudir del nou repertori amb Rosabel Bofarull a l’acordió, Marta Amigó i Uri Mas a la veu i Berta Artigal fent les il·lustracions en directe.

Un dels moments importants de dissabte va ser a la tarda amb la visita musical al Museu de la Vida Rural, amb la qual els assistents i el mateix museu van redescobrir l’espai a partir dels sons i la música. Una proposta que els mestres de música van compartir amb els museòlegs de l’Associació Catalana que aquest dissabte va visitar el MVR.