[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OE_wr4q-esE]

El consistori espluguí ha aprovat per unanimitat una moció sol·licitant la gratuïtat de circulació per l’AP2 per als vehicles pesants entre el tram de Montblanc i Lleida, davant del desviament obligatori dels camions de la nacional 240.

El text presentat pel grup de CiU de l’Espluga va comptar amb el suport del grup de Som Espluga i és un element de pressió més per aconseguir el 100% de bonificació per als transportistes, com reclama el sector per reduir el sobrecost del desviament. La moció aprovada aquest dijous també demana la gratuïtat per als habitants del territori, mentre no s’alliberi el peatge.

En el Ple Municipal, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, denunciava un tracte entre els veïns de la N-340 i els de la N-240. La setmana passada, el conseller de Territori va fer la mateixa proposta d’aconseguir bonificacions per als residents de la nacional, però assegurava que la situació de la N-240 no és la mateixa que a la 340, a la costa.

ÀUDIO: David Rovira defensa la moció presentada

Per la seva part, el portaveu de Som Espluga, Jordi Miró, constata que el desviament dels camions ha permès una circulació més fluïda per la nacional, però també considera que els transportistes haurien de poder passar pel tram de l’autopista de franc, ja que se’ls està obligant a circular-hi. Foment ha anunciat que diàriament ja es desvien 7.700 camions cap a l’autopista a les dues nacionals.

ÀUDIO: Jordi Miró justifica el vot favorable de Som Espluga