(Foto: @CridaNacional)

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha participat aquest dissabte a títol individual en l’acte fundacional de La Crida Nacional per la República. Andreu, històric militant d’ERC, s’ha sumat a la crida per la unitat de l’independentisme, segons ha expressat.

“Sóc aquí perquè crec que és indispensable la unitat de tots els independentistes per aconseguir els nostres objectius”, ha dit Josep Andreu en l’arrancada de la seva intervenció a la convenció celebrada a Manresa, on ha estat rebut amb crits de “unitat”. Com ja va manifestar en una entrevista a TAC12, ha refermat el seu compromís perquè l’independentisme es presenti en una sola llista a les eleccions europees i ha expressat que “hi anem tots els independentistes junts per ser la primera llista i que sigui la porta, la clau que obri les presons i l’exili dels nostres companys i amics”.

Josep Andreu ha estat una de les principals sorpreses de l’acte de presentació del nou moviment polític liderat per Carles Puigdemont i Jordi Sánchez, ja que d’entrada Esquerra Repúblicana no hi ha donat suport. El projecte de La Crida ha arrancat amb 9.500 fundadors i més de 50.000 adherits. En les eleccions del 21D, Dolors Sabaté, dona d’Andreu, va formar part de la candidatura de Junts per Catalunya a Tarragona que liderava el montblanquí Eusebi Campdepadros, actual secretari de la Mesa del Parlament.