El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha adquirit el seu primer vehicle elèctric. L’objectiu és poder disposar-ne de nous i substituir els 10 cotxes que conformen l’actual flota. El president del Consell, Francesc Benet, destaca que aquest és «un repte» en una comarca en la qual «s’aposta pel medi ambient».

Aquest primer vehicle s’ha adquirit mitjançant la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis a través del Banc Sabadell. Es tracta d’un rènting que té un cost de 650 euros mensuals.

La voluntat del Consell Comarcal de la Conca de Barberà és seguir apostant per aquest model més respectuós amb el medi ambient. Així, l’any que ve es preveu poder licitar el nou servei de medi ambient i que en aquest també s’utilitzin vehicles elèctrics. I és que la comarca ha posat en marxa diverses proves pilot de recollida selectiva i l’objectiu és que els vehicles que s’utilitzen per fer-les siguin més eficients energèticament.

ÀUDIO: Francesc Benet, president del Consell Comarcal, destaca l’aposta

Montblanc ja va posar en marxa el passat mes d’abril, a la Muralla de Santa Tecla, la primera estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics al municipi, fet que facilita l’aposta que el Consell Comarcal està fent pel medi ambient.