[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9PoBs0hg0SY]

El Museu de la Vida Rural serà aquest dissabte l’escenari de la primera jornada musical, una cita que promou l’editorial espluguina La Musca amb l’objectiu d’aglutinar els docents de música del territori i treballar amb ells algunes de les darreres publicacions. Una iniciativa que també podrà projectar una mirada musical del museu.

L’editorial trobava a faltar a la zona un punt de trobada de mestres de música i van decidir promoure’l al municipi. La primera edició arriba aquest dissabte i s’estrenarà amb ganes de ser una cita anual. La jornada musical servirà per donar a conèixer entre els docents les tres darreres publicacions de l’editorial. A un quart d’11 del matí començarà un taller pràctic a partir del llibre La teva cançó de Joan Obradós, la Mònica Cerdans i la Nuria Mauricio, i un altre taller al voltant de la Xilofonada Poètica de Rosabel Bofarull.

També hi haurà un acte obert al públic en general, serà a dos quarts d’1 del migdia amb la presentació del llibre Un sac d’endevinalles i es donarà a conèixer amb música i il·lustracions en directe per part de les persones que l’han fet possible. Rosabel Bofarull hi posarà el ritme amb l’acordió, Marta Amigó i Uri Mas a la veu i Berta Artigal amb les il·lustracions.

Al migdia hi haurà un dinar amb tots els assistents de la jornada amb la intenció de generar un espai d’intercanvi de sensacions. Els impulsors de la Jornada Musical van acudir al Museu de la Vida Rural com a centre cultural on projectar la proposta i en van sortir amb una idea més completa. La iniciativa ha fet veure als responsables del museu que els sons i la música són part de la museografia. Així la jornada comptarà també amb una visita al museu en clau musical.
S’espera que hi participin una vintena de professors i professores i, a més a més, la jornada coincidirà amb la presència al museu de l’Associació de Museòlegs de Catalunya per veure l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” i aprofitaran l’ocasió per participar en la visita musical.