L’Associació literària l’Escarritx de Montblanc celebra, del 25 al 30 d’octubre, la desena edició de la Festallibre. Per commemorar els deu anys de vida del festival dedicat als llibres i a la literatura, l’entitat ha preparat un programa farcit d’actes.

Els actes arrencaran el dijous 25 d’octubre, amb el pregó inaugural del Festallibre 2018 a càrrec de l’escriptora Roser Guasch amb el tema ‘Per què llegir? Per què escriure?’. També hi participaran els joves Marta Dalmau, Estela Ribé, Mar Ollé i Blanca Pagès, que es faran la mateixa pregunta. L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Conca.

Els actes continuaran divendres, amb una lectura pública de fragments dels treballs guanyadors del Concurs Literari de Tardor, que tindrà lloc a la residència-llar Conca de Barberà. Acte seguit, a les 7, es presentarà el collage d’il·lustracions dels deu anys del Festallibre al Museu Comarcal, on s’agrairà la col·laboració dels il·lustracions que, al llarg d’aquests anys, han elaborat els cartells de la festa. En el mateix acte hi haurà una obra de teatre a càrrec dels alumnes de l’institut Martí l’Humà de Montblanc, dirigida per la professora Elisenda Rossell.

El dissabte la Font de la Plaça Major acollirà un clàssic de la Festallibre, l’Escarritx de lectura, on es faran lectures i rapsòdies amb joves veus dels alumnes dels centre educatius de la Conca, acompanyats de la música dels alumnes de l’Escola de música Josep Porter i Rovira de Montblanc. Diumenge dia 28 d’octubre,d’altra banda, tindrà lloc el tradicional intercanvi i venda de punts de llibre, que també arriba a la desena edició. Tindrà lloc entre les 10 i la 1 del migdia a la biblioteca. Acte seguit es farà un vermut literari al bar El Cortijo.

També a la biblioteca, però el dilluns dia 29, tindrà lloc, a les 7 de la tarda, un acte que unirà la sardana i la literatura, aprofitant que enguany Montblanc és la capital catalana de la sardana. Els actes clouran l’endemà dimarts dia 30, amb l’acte de reconeixement a l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs, que durant diversos anys va participar a la Festallibre quan ostentava el càrrec de directora de la Institució de les Lletres Catalanes. També es farà un reconeixement al director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs.

El Pàgina 107 d’aquesta setmana, dedicat a la Festallibre
El programa de Ràdio Montblanc ‘Pàgina 107’, que edita l’associació literària l’Escarritx cada setmana, es dedicarà aquest dimecres a la Festallibre. El programa s’emet els dimecres a les 7 de la tarda, i està dedicat als llibres i la literatura. Presentat per Sergi Olivan i Pep Civit, el programa repassarà aquesta setmana tots els actes de la desena edició de la Festallibre.