Aquest dissabte ha començat la campanya de tardor “La Conca de Barberà, Poble a Poblet”, una campanya que permetrà conèixer diversos pobles de la Conca a través de visites guiades.

El primer poble que s’ha visitat ha estat el de Forès on una vintena de persones han descobert el mirador de la Conca, a més a més, d’endinsar-se pels carrerons i places de la població. Una de les curiositats ha estat la visita al cementiri medieval i l’església romànica i gòtica de Sant Miquel de Forès (s. XI i s. XII).

Maite Fusté, de la Conca Turisme, parla del tercer cicle de visites

Els dissabtes 27 d’octubre, i 10 de novembre a les 11 h del matí el públic en general podrà descobrir i gaudir de la riquesa cultural i patrimonial dels pobles de Passanant i Pira a través d’un conjunt de visites guiades.

A Passanant es visitarà l’església barroca del segle XVII-XVIII dedicada a Sant Jaume, i es podrà visitar l’antic forn de pa comunal restaurat i convertit en un petit museu. L’itinerari guiat per Pira començarà davant de les escoles i es visitarà el nucli antic, la producció del guix (pedreres, guixeres i antics forns), i els secrets de l’elaboració del vi i el cava.

És la tercera edició del Poble a Poble i s’organitza des del servei de turisme del Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments que es visiten amb l’objectiu de donar a conèixer els atractius turístics i culturals de cada poble de la comarca.