La tercera edició dels pressupostos participatius de l’Espluga comença aquest dijous amb la fase per presentar propostes que s’allargarà fins al 29 d’octubre. Fins llavors, els espluguins i espluguines majors de 16 anys podran aportar les seves idees i d’aquí n’haurà de sortir un projecte guanyador, al qual enguany s’hi invertiran 20.000 euros.

La tercera convocatòria incrementa així la inversió en 2.000 euros i cada persona pot fer un màxim de 3 propostes. Les idees es poden presentar fins al 29 d’octubre a l’Ajuntament de l’Espluga o bé per correu a administracio@esplugadefrancoli.cat. Per presentar la iniciativa s’ha d’omplir correctament el formulari dels pressupostos participatius.

Entre totes les propostes es contemplaran les que compleixin les bases i, per tant, totes les accions d’interès general, que siguin de competència municipal, que no siguin plurianuals, que tinguin un cost de manteniment sostenible, que no suposin contractació de nou personal, que es trobin dins de la partida d’inversions i que no estiguin incloses dins d’altres actuacions vinculades a la recepció de possibles subvencions.

A partir d’aquí, si el nombre de propostes recollides fes inviable la validació tècnica, del 30 d’octubre al 5 de novembre s’obriria una fase de deliberació per escollir-ne un màxim de 6. Pel que fa a la validació, se n’encarregarà una comissió tècnica municipal tenint en compte els criteris establerts, la viabilitat econòmica i el cost econòmic.

Finalment, el període de votació serà del 9 al 19 de novembre i es podrà fer de forma presencial a l’Ajuntament de l’Espluga o a l’Oficina de Turisme. El projecte guanyador dels projectes participatius d’aquest 2018 s’anunciarà el 20 de novembre.