La futura Carta del Paisatge de la Conca de Barberà se sotmet ara a un nou procés per copsar les opinions ciutadanes, es tracta d’uns tallers participatius que comencen aquest dijous i serà ja un dels darrers procediments abans de la redacció de la Carta que ha de servir per establir els compromisos de la societat i de les diverses administracions sobre tot allò que té a veure amb el paisatge.

Després de les cinc jornades temàtiques i la presentació de les conclusions, la diagnosi redactada per l’empresa Limonium se sotmetrà a debat amb dos cicles de tallers oberts a la ciutadania que se celebraran en diversos municipis de la Conca, ja que com ha expressat la consellera comarcal de Paisatge, Sara Janer, es vol sumar la màxima participació i per això s’han escampat les sessions per tot el territori.

El primer cicle servirà per concretar les unitats del paisatge que ha de contemplar la Carta del Paisatge, ja que inicialment se’n plantejaven 5 i ara la diagnosi en recull fins a 17. Tots els tallers se celebraran a dos quarts de 7 de la tarda i el primer serà aquest dijous 18 d’octubre a la sala 1 d’octubre de Vimbodí i Poblet. Seguiran el dia 19 a Sarral, el 25 d’octubre a Santa Coloma i el dia 26 a Montblanc, a la seu del Consell Comarcal.

Ja al novembre començarà el segon cicle amb la voluntat de definir els objectius de la qualitat paisatgística. El dia 26 es farà a Conesa, el 27 de novembre a Les Piles, el dia 28 a Vilaverd i el 30 a Solivella. Després d’aquest nou procés participatiu, Sara Janer preveu que ja pugui començar la redacció la Carta del Paisatge. Sobre l’entrada de Limonium en el desenvolupament dels treballs, la consellera comarcal considera que va ser necessari en observar que el Consell Comarcal no disposava de personal especialitzat en l’àmbit del paisatge.

ENTREVISTA a Sara Janer, consellera comarcal de Paisatge: