El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha estat reconegut amb un Premi EMAS 2018 gràcies al projecte E+22. El Departament de Territori i Sostenibilitat i el Club EMAS han lliurat els reconeixements aquest dimecres al Born Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona. Des de la Conca, hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, i el conseller comarcal de medi Ambient, Josep Amill.

La distinció valora el sistema de gestió ambiental que aplica el Consell Comarcal, juntament amb els 22 ajuntaments de la comarca, el centre de tractament de residus municipals i les deixalleries de Montblanc i l’Espluga. El projecte E+22 inclou la certificació i seguiment anual del sistema de gestió ambiental EMAS, pel qual les organitzacions es comprometen a assumir una responsabilitat ambiental i econòmica i adquireixen el compromís de millorar de forma continuada.

El reconeixement es deu als 10 anys d’aplicació d’aquesta normativa de la Unió Europea que el Consell Comarcal empra voluntàriament a les seves instal·lacions, un compromís que és verificat mitjançant auditories independents. El sistema de gestió ambiental permet millorar l’eficiència dels seus recursos, reduir riscos i donar exemple amb la declaració pública de bones pràctiques. Segons un estudi del 2009 de la Comissió Europea, el registre en l’EMAS pot aportar per a la institució un 21 % d’estalvi d’energia i recursos o un 18 % de reducció d’incidents negatius.