[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QF0_cWO0v_Q?rel=0]

L’ANC de l’Espluga de Francolí ha acabat la concentració per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fent enlairar fanalets, just aquest dimarts que es compleix un any de l’empresonament dels Jordis.

Responent a la crida de la Conca de Barberà per la Independència, prop d’un centenar de persones s’han trobat aquest vespre per reclamar la llibertat dels dos líders socials catalans empresonats, com de la resta de presos i el retorn dels exiliats. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha obert l’acte agafant-se en la petició d’Amnistia Internacional que demana la llibertat immediata dels Jordis en veure injustificada la presó provisional. Tot i això, Rovira assegura que l’Estat no en farà cas.

Des de l’ANC de l’Espluga, Josep M. Mercadé ha llegit el manifest de l’any de presó dels Jordis en què es remarcava una successió de fets produïts en aquests 365 dies. Finalment, el text també destaca que cal fer realitat el mandat de l’1 d’octubre i avançar cap a la independència. En el manifest també s’ha dit que serà amb la república quan es podran alliberar els presos i podran tornar els exiliats. La concentració ha acabat amb el cant d’Els Segadors, crits de “llibertat” i l’enlairament dels fanalets.