(Foto: Emissió de la Segona Hora des de Montblanc el 17 d’abril del 2015 – @lasegonahora)

Les poblacions de l’Espluga i Montblanc han fet les paus aquest dimarts. Així ha estat simbòlicament al programa d’humor la Segona Hora de RAC1 que ha trucat a persones anònimes dels municipis de la Conca de Barberà per intentar deixar enrere la rivalitat històrica entre les dues poblacions.

En l’espai d’EL RAC1NCILIADOR, que confronta veïns de dos pobles amb rivalitats històriques, Xavier Pérez Esquerdo ha trucat en primer lloc a l’Espluga de Francolí, a un telèfon a l’atzar, per preguntar sobre l’enfrontament entre les dues localitats. No ha estat fàcil, ja que la primera persona entrevistada s’ha negat a parlar d’aquest tema. La segona trucada a l’Espluga sí que ha servit per confirmar que existeixen certes disputes entre els dos pobles.

L’espai ha acabat amb la conversa entre la Maria Lluïsa, una espluguina, i el Ramon, un montblanquí. Els dos han intercanviat, amistosament, diversos retrets i cadascú ha defensat els distintius locals, per exemple hi ha hagut debat entre els merlets i els carquinyolis. Finalment, la conversa ha acabat amb els dos protagonistes refent l’amistat entre poblacions intercanviant un “visca l’Espluga” i “visca Montblanc”.

ÀUDIO DE LA SECCIÓ DEL PROGRAMA: