(Foto: @PCMontblanc)

El temporal de pluja i vent ha deixat acumulacions superiors als 100 l/m2 en alguns punts de la Conca de Barberà, com per exemple Rojals o Blancafort, i diverses incidències lleus.

Les restes de l’huracà Leslie han afectat la Conca de Barberà aquesta nit de diumenge i matinada de dilluns amb fortes pluges i ratxes de vents amb màximes d’uns 60 km/h. Pel que fa a les acumulacions d’aigua, Rojals va registrar 126 l/m2 només en la jornada d’ahir, segons l’Estació de Meteoprades. Altres punts destacats són Blancafort amb 117 l/m2 i Santa Coloma de Queralt amb 101, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A Montblanc s’han superat els 90 l/m2 i a l’Espluga els 75.

El telèfon d’emergències rep 26 trucades de la Conca

https://platform.twitter.com/widgets.js

Pel que fa a incidències, el telèfon d’emergències ha rebut 26 trucades de la Conca de Barberà. A causa de la pluja, a dos quarts de 9 de la nit es va haver de rescatar un vehicle a l’àrea de servei de l’autopista a Montblanc i també una furgoneta avariada al camí del Pinetell a Montblanc, punt en què Protecció Civil va tallar l’accés per grans cabals d’aigua. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han actuat a Solivella per netejar rocs i fang de la carretera C-14. També s’ha produït una topada sense ferits a Vimbodí. La resta d’incidències, segons ha informat Protecció Civil de Montblanc, han consistit en tallar camins situats prop de rieres i torrents, així com tallar arbres caiguts pel temporal. Finalment, a Prenafeta van haver de treballar en la neteja del despreniment d’un mur.

ENTREVISTA al coordinador de l’operatiu de Protecció Civil de Montblanc

https://platform.twitter.com/widgets.js