La pirotècnia, els elements de foc espluguins i la batucada dels Diables de l’Espluga han passat aquest estiu per una desena de poblacions de Catalunya i l’Aragó. El punt final de la temporada l’han posat aquest cap de setmana amb el correfoc a Peñalba, a la província de Huesca.

Les actuacions d’estiu van arrancar a la Nit del Foc de les Borges del Camp el 9 de juny. Des de llavors, una de les cites més destacades de l’estiu és la que organitza l’entitat a l’Espluga i que, precisament, dona l’entrada a l’estiu. La revetlla de Sant Joan enguany va tenir com a principal aposta els tallers per als infants i, de nit, un espectacle amb format renovat que aquesta vegada va utilitzar l’Església Vella com a fons d’escenari.

Com ja és habitual, els Diables també han “jugat” a casa durant la Festa Major de l’Espluga amb correfoc, castell de focs i l’actuació de la batucada a la Cursa Popular, enguany a l’entrada del Monestir de Poblet. També s’ha celebrat al municipi la segona edició de Criatures Infernals, una de les darreres cites de la temporada en aquest cas amb el protagonisme centrat en els Diables Kids i les bèsties.

L’espurna dels Diables de l’Espluga recorre el territori

També ha estat important el pas de l’entitat espluguina a la Trobada de Bèsties del Foc a Cambrils on el Senglar va guanyar el concurs d’encesa de bèsties. A més a més, la colla d’adults ha actuat també a Torrente de Cinca, Sidamon, Vallclara, Ballobar, Peñalba, Durro i a Valls. A la capital de l’Alt Camp hi va ser la batucada dels diables per debutar al Festiuet. Pel que fa als Diables Kids, han passat per Tarragona, Borges del Camp, Cambrils i Vilanova i la Geltrú.

Finalment, els Diables de l’Espluga també recordaran aquesta temporada per la inauguració de les millores que s’han fet en els darrers anys al local de l’entitat coincidint amb el creixement de la seva base social que ara s’enfila fins als 250 socis.