L’espluguina Joana Cervelló s’ha acomiadat de la direcció de la Coral Flor de Lis de Montblanc aquest dissabte en el concert conjunt amb la Cobla Reus Jove que les dues formacions han compartit al Santuari de la Serra de la capital de la Conca.

Joana Cervelló tanca una etapa de més de 10 anys dirigint la formació musical amb motiu de la seva propera maternitat. A partir d’ara, Gerard Moreno i Montse Oms encapçalaran la coral.

La composició “Montblanc capital de la sardana” va obrir el concert d’aquest dissabte, ja que era un dels actes de la programació de la capitalitat que exerceix la vila ducal aquest 2018. En primer lloc, la formació de Reus va actuar en solitari fent sonar composicions de Ricard Viladesau, Josep M. Ruera, Max Harvart, Eduard Sendra i acabant amb l’Estaca de Llúís Llach instrumentada per a cobla a càrrec de René Picamal.

La segona part del concert va començar amb la Coral Flor de Lis en solitari interpretant “El cavaller enamorat” de Joan Manén i “A la plaça hi ha sardanes” de Joaquim Alfonso. En aquest cas, l’actuació va comptar amb el debut de Gerard Moreno i Montse Oms a la direcció.

El primer concert amb cobla al santuari de la Serra

La fusió entre les dues formacions va arribar al final del concert, llavors sota la direcció de Joana Cervelló. S’hi van poder escoltar sardanes de Vicenç Bou, Enric Morera i Josep Saderra. Tampoc hi va faltar l’Al·leluia a la Mare de Déu de la Serra musicada per Francesc Bonastre, amb la lletra de Mn. Ramon Muntanyola, l’harmonització de Josep M. Amorós i la instrumentació per a cobla a càrrec d’Eduard Sendra. El concert va cloure amb la interpretació de l’himne nacional de Catalunya, els Segadors.

L’acte d’aquest dissabte va ser simbòlic pel comiat de la fins ara directora de la coral montblanquina; d’altra banda, per estar dins de la programació de Montblanc Capital de la Sardana, però també, reconeixia l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, per ser, creu recordar, el primer concert amb cobla que ha acollit el santuari de la Serra en la seva història. 

GALERIA D’IMATGES