Cap de setmana reivindicatiu a l’Espluga de Francolí de la mà del Comitè de Defensa de la República del municipi que ha commemorat els dies previs i posteriors del referèndum de l’1 d’octubre amb diverses activitats, tallers i actuacions musicals. Tot plegat per agafar forces i rememorar el moviment que va néixer ara fa un any sota les mateixes sigles, llavors en defensa del referèndum.

La música ha estat un dels eixos destacats de la programació reivindicativa que va començar divendres amb desenes de joves dormint al porxo de l’Escola Martí Poch, una acció que va produir-se les dues nits anteriors al referèndum. El jardí dels Francolins ha estat l’escenari musical del dissabte amb el raper lleidatà Pablo Hasél com a cap de cartell.

El raper va oferir una xerrada a les vuit del vespre parlant de la seva música combativa i com el seu activisme ha topat amb els poders de l’Estat. Pablo Hasél va explicar els processos judicials que el condemnen a presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona, una condemna de 9 mesos i l’altra de 2 anys. Hasél va reaparèixer a l’escenari del jardí dels Francolins a dos quarts de 12 de la nit amb la seva música en directe.

Pel que fa a l’acte “No callarem” on es van incloure les actuacions musicals i la xerrada de Hasél, també s’hi van poder escoltar les actuacions d’Hymbenzo, Michelle, Júlia Valls, Mamihlapinapatai, Joan Vilalta i Pere Prats. D’altra banda, en la jornada de dissabte, que va començar amb l’esmorzar de pagès a la plaça Montserrat Canals, també hi va haver espai per activitats artístiques, tallers, la xerrada d’economia social i solidària a càrrec de l’Olivera Cooperativa i la projecció d’un audiovisual amb imatges i vídeos del referèndum a l’Espluga.

GALERIA D’IMATGES
(Pep Morató)

1 COMENTARI

  1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    UNA EXCUSA PER FER ALGO EL CAP DE SETMANA

Comments are closed.