Els alumnes de sisè de primària de l’Escola Vedruna de l’Espluga han format part de la caminada en benefici de la Taula de Refugiats que 3.000 nens i nenes de les escoles Vedruna Catalunya Educació han celebrat aquest divendres a Vic.

La Marató 6×7, una iniciativa esportiva i solidària, es va dividir en 6 itineraris amb sortida des de diversos pobles d’Osona i amb arribada simultània a la plaça Major de Vic després d’un recorregut de 7 quilòmetres. Cada itinerari va comptar amb uns 500 alumnes de sis escoles Vedruna que van ser organitzats pel personal docent dels centres i també per alumnes de Cicles Formatius relacionats amb el món de l’esport. Un dels moments simbòlics de la jornada va produir-se quan les diverses caminades van arribar a la plaça i, un cop allà, es van fusionar els sis colors diferents de les samarretes dels alumnes de cada itinerari. Els participants espluguins van caminar amb la samarreta verda.

A la capital d’Osona els nens i nenes hi van fer activitats esportives, una coreografia col·lectiva i també s’hi van celebrar sortejos. La marató solidària va allargar-se durant tot el matí de divendres i es va produir en el marc dels actes de celebració de la nova Fundació. La Marató 6×7 va recollir fons en benefici de la Taula de refugiats de Vic.