Desenes de persones tornaran a dormir al porxo de l’Escola Martí Poch de l’Espluga per rememorar el referèndum de l’1 d’octubre i els dies previs. Així és com el Comitè de Defensa de la República de l’Espluga començarà la jornada d’activitats que ha organitzat per aquest dissabte.

El cap de setmana reivindicatiu arrancarà amb la repetició de l’ocupació dels exteriors del col•legi electoral, com es va produir dos dies abans del referèndum. Els assistents soparan i dormiran al porxo de l’escola. Dissabte la jornada començarà amb l’esmorzar de pagès a les 11 del matí a la plaça Montserrat Canals. L’esmorzar donarà pas a les activitats “Fem República” que inclouran propostes artístiques i creatives, tallers per als més petits, xerrades i exposicions.

El raper Pablo Hasél, artista convidat

Al migdia es farà un concurs de beure amb porró durant el vermut. A continuació, hi haurà el dinar de carmanyola. El gruix principal de propostes arribarà però a la tarda amb la gimcana “Ciudadana” que posarà a prova els participants, diuen, per ser un bon “ciudadano” i aplicar el 155.

De cara al vespre, la programació presenta l’acte “No Callarem” que ve encapçalat per la xerrada i el concert del raper lleidatà Pablo Hasél, a les 8 del vespre i a dos quarts de 12 de la nit, respectivament. Abans, a les 7 del vespre, començaran les actuacions musicals de Mel i Mató, Hymbenzo, Michelle, Júlia Valls, Mamihlapinapatai, Joan Vilalta i Pere Prats. La jornada acabarà amb la música de Dj Rico Rico.