El grup de l’oposició al consistori, Som Espluga, reclama a l’equip de govern que executi totes les mocions aprovades durant aquesta legislatura. En el darrer ple ordinari, el grup municipal va preguntar sobre l’estat de quatre mocions però calculen que prop d’una trentena no s’han efectuat i sumen en 75 les que el grup ha presentat.

Aida Morgades, regidora de Som Espluga, recorda que el 2017 van proposar que s’elaborés un informe sobre les mocions aprovades durant la primera meitat de legislatura, però la iniciativa no va prosperar perquè l’equip de govern hi va votar en contra. Per això, Morgades reconeix ara que davant l’incompliment dels acords l’únic que poden fer és preguntar sobre l’estat de les mocions.

Sobre tot plegat, des de l’equip de govern Jordi Torre considera que no hi ha un motiu concret que expliqui que algunes mocions encara no s’hagin executat, d’una banda ho atribueix als procediments que requereix i al ritme entre administracions. Torre considera que si es vol fiscalitzar l’acció de govern, ha de ser el grup de l’oposició qui porti el control de les mocions que ha proposat, i no la secretaria de l’Ajuntament, com demanava la proposta de Som Espluga.

ÀUDIO: Aida Morgades, regidora de Som Espluga, parla de l’incompliment de les mocions

ÀUDIOJordi Torre, portaveu de CiU de l’Espluga, sobre l’estat de les mocions

Segons Som Espluga una trentena de mocions estan pendents d’executar

En el darrer ple del setembre, Som Espluga va demanar informació sobre diverses mocions aprovades. D’una banda, els regidors van preguntar per l’estaté de la moció en contra de les barreres arquitectòniques. El regidor de serveis municipals va explicar que s’ha tingut en compte en els últims arranjaments de carrers, així com la vorera de la plaça Montserrat Canals. En aquest sentit, l’oposició segueix reclamant que es faci un estudi de les barreres existents a la vila. Som Espluga també va preguntar al voltant de l‘adhesió al projecte «No puc esperar», de suport a les persones que pateixen malalties intestinals inflamatòries, i en el moment del Ple el govern local en desconeixia el seu estat. Ara, Jordi Torre ha confirmat a l’EFMR que l’Espluga ja s’hi ha adherit. 

Els regidors de l’oposició també es van interessar per la moció d’impuls del comerç local i, tot i l’absència del regidor, Antonio Vendrell, de comerç en el darrer Ple Municipal, Jordi Torre va exposar que Vendrell havia de mantenir en aquelles dates una conversa amb els tècnics de Concactiva posar en marxa els acords. Som Espluga també va preguntar per la moció que ha d’instal·lar les plaques Stolpersteine en record a les víctimes espluguines de l’holocaust nazi i el govern va respondre que la iniciativa no ha avançat.

Finalment, Som Espluga també va preguntar per la creació del Consell General de Participació, una proposta de l’equip de govern aprovada l’any 2015. D’aquesta qüestió, l’equip de govern va exposar que encara s’estan redactant les bases.

ÀUDIO: Aida Morgades exposa les preguntes que van fer al Ple

ÀUDIO: Jordi Torre valora el control de les mocions

1 COMENTARI

  1. Sobre el comerç local aquest ajuntament l’ unic que esta fent es destruirlo . Esta treien places de aparcament gratuits als carrers adjacents als comercos del mig del poble i no mes deixa els de pago . Per aixola gent senba a Montblanc a les grans supermercats i amb una vegada acaben

Los comentarios están cerrados.