La Diputació de Tarragona ha aprovat destinar 1’2 milions d’euros per la segona fase d’unió de Vimbodí amb el Monestir de Poblet. “Ens ha agafat força d’imprevist, no sabíem quan es produiria aquesta modificació de crèdit. malgrat que feia temps que hi estàvem treballant”, explica Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet. La inversió de la Diputació s’ha aprovat en el Ple ordinari d’aquest setembre.

L’any 2012 ja es va fer una primera fase de la connexió entre Vimbodí i el monestir de Poblet per valor d’1,52 milions d’euros, que va consistir en el nou viaducte sobre el riu Milans i el primer tram de carril bici. “Des de l’ajuntament demanàvem solucionar els punts crítics del vial, mantenir l’amplada mínima de doble carril fins al monestir i continuar el carril bici“, explica el batlle. De fet, aquests tres elements seran les principals millores de la connexió que suposaran les obres. Per tant, la inversió també permetrà connectar Vimbodí amb l’Ermita de la Mare de Déu dels Torrents mitjançant el carril per a bicicletes i vianants.

L’obra podria començar a finals del 2019

Des del consistori vimbodinenc es valora la inversió per tal de reforçar la seguretat d’un tram de carretera força utilitzat pels veïns. A més, Güell afegeix que “la inversió ha de servir per erigir-nos com l’entrada preferent al monestir de tothom que vingui de Ponent.” Alhora, l’arribada del carril bici fins al Monestir de Poblet permetrà afegir un nou atractiu turístic al municipi. Quan finalitzi la inversió es podrà anar amb bicicleta des de l’Espluga de Francolí i fins  a Vimbodí passant pel monestir.

A hores d’ara s’inicien tots els tràmits burocràtics i d’exposició pública del projecte, uns tràmits que depenen de la Diputació. A conseqüència de les expropiacions que s’han de fer i de l’alt volum econòmic, des de l’ajuntament calculen que, si tot va bé, l’actuació es podrà iniciar a partir del tercer trimestre de l’any vinent.

ENTREVISTA a Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet