El Consell Comarcal de la Conca de Barberà en col·laboració amb els Ajuntaments de Blancafort i Solivella, i el CE La Xiruca Foradada van inaugurar diumenge al matí la nova variant de La Ruta del Cister a peu i en BTT que passa per Blancafort i Solivella.

La inauguració va consistir en dues caminades simultànies des de Blancafort i Solivella fins el santuari del Tallat, en què hi van participar una setantena de persones procedents de diversos municipis de la comarca. Els dos grups es van retrobar en un punt per arribar junts al santuari del Tallat, on es va servir un aperitiu i es va celebrar l’acte d’inauguració oficial de la nova variant. L’activitat és un dels actes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible que impulsa el Consell Comarcal.

Una nova variant per a tots els públics

La nova variant té una longitud d’uns 12,4 quilòmetres, per camins amples que no presenten cap dificultat específica i apta per a tota mena de caminants, ciclistes i cavalls. A més, està homologada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), senyalitzada amb pals i banderoles pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i amb les marques blanques i vermelles pel CE La Xiruca Foradada, entitat creadora i cuidadora del GR175. L’objectiu d’aquesta variant és d’oferir més serveis als caminadors i ciclistes que fan el tram del monestir de Poblet al monestir de Vallbona; i ampliar la xarxa de camins i itineraris de diferent interès i/o dificultat als diferents tipus de públic que recorrin a peu o en BTT La Ruta del Cister.