Intèrprets: Filo Farré, Montse Bosch, Laia Torres, Elisenda Rosell i Magda Buldó. Tècnic: Josep Morató

Descarrega’l

Parlem amb tres filòlogues apassionades de la seva professió: ensenyar llengua i literatura a secundària. Quants anys fa que s’hi dediquen? Què les motiva? Com es treballa amb adolescents? Com s’aprèn de l’alumnat i de la pròpia experiència? Ha de canviar el model de “fer classe” magistral?. Nous reptes educatius possible?

Ens parlen de la necessitat de tenir il·lusió per a noves idees i propostes; d’aconseguir formació assequible, potent i útil; de la importància de conèixer experiències que es puguin compartir per tal de fer estimar les paraules de totes les llengües del món, descobrint cada llengua com una nova oportunitat per aprendre a escoltar i a escoltar-se, per ser crític amb un mateix i amb els altres, per poder conèixer, respectar, apreciar i valorar diferents realitats.

Per acabar, les tres professores ens recomanen uns llibres que han agradat al seu alumnat quan els han treballat a classe.