L’escola Les Muralles de Montblanc compta, des d’aquest diumenge, amb una placa que recorda que va ser allà on l’any 2017 es va celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. Aquest va ser un dels moments més simbòlics de l’acte organitzat per l’ANC i l’Ajuntament de Montblanc per recordar i reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre, celebrat ara fa un any.

Els actes d’aquest diumenge començaven amb una marxa de torxes des de la plaça 1 d’octubre fins a l’avinguda Doctor Folch, just davant de l’escola Les Muralles. Allà, tres persones de tres generacions diferents van descobrir la placa, on s’hi pot llegir ‘Aquí vam votar, aquí vam guanyar’. Just després els Torraires de Montblanc van aixecar un pilar i també va fer un ball la Cucafera de Montblanc, que fa un any també va ballar el dia abans a l’escola.

A continuació, a l’escenari instal·lat al mig de l’avinguda, s’hi van poder escoltar els testimonis de diversos ciutadans de Montblanc que l’1 d’octubre van col·laborar de manera activa amb el referèndum. També van intervenir els diversos representants dels partits que hi van donar suport: la CUP, el PDeCAT i Esquerra Republicana de Catalunya.

L’acte es va acabar amb un sopar popular de carmanyola i amb la música dels Mel i Mató. El sopar va aplegar a desenes de persones.