[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hP0mPVQ__V8?rel=0]

La Fira de la Cervesa Artesana de l’Espluga ha omplert aquest dissabte, per segon any consecutiu, el carrer i la plaça del castell amb nou elaboradors de cervesa, parades de degustacions gastronòmiques i foodtrucks que han atret més d’un miler de visitants. En total, l’organització xifra en 900 els litres de cervesa venuts en aquesta segona edició.

La cervesa artesana es va complementar amb les propostes de pastisseries, forns, cansaladeries, restauradors i productors de tòfona locals. Tot i la presència de 18 parades, incloent-hi les tres foodtrucks, enguany la nova distribució dels estands ha permès reduir les aglomeracions que es van produir en l’estrena de la fira. A més a més, al llarg de tot el dia el recinte va estar amenitzat per les actuacions musicals de Julivert, formació encarregada d’obrir la fira a les 12 del migdia; el duet format per Elena Volpini i Gabri Llorach i l’actuació final del grup espluguí Tòlia i les Guineus que va presentar el seu primer disc “Un cabàs de cançons”. Com en la primera edició, les hores amb més afluència de visitants va ser durant el vespre.

La nova distribució de la fira millora el pas dels visitants

El regidor de Turisme de l’Espluga, Jordi Torre, en declaracions a l’EFMR ha celebrat l’èxit de la segona edició perquè, assegura, ha superat el nombre d’assistents de l’any passat. Sobre la nova distribució de les parades i la incorporació de la zona del parc amb diverses taules per als visitants, Torre considera que ha permès acollir més visitant i alhora reduir la sensació d’embut que es va produir en alguns punts de la fira el 2017. El regidor ha conclòs que la regidoria seguirà impulsant l’esdeveniment i treballant per la seva consolidació perquè, ha manifestat, el format de la fira agrada molt al públic.

La segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana de l’Espluga de Francolí va comptar amb la presència de 9 productors de cervesa artesana: Cerveses Boixets, Cerveses lo Vilot, Cerveses Matoll, Cerveses Casa Dalmases, Cerveses Segarreta, Les Clandestines, Cerveses Rústica Bufona, Cerveses Ona i Cerveses Ponent. També hi van participar 6 establiments locals de pastisseria, fleca, restauració, cansaladeria i tòfona: Cansaladeria Glòria, Cansaladeria Cal Pagès, Restaurant Casa Nostra, Pastisseria Cabal, Tòfona de la Conca i Forn de pa de Cal Tullet. L’oferta gastronòmica es va complementar amb tres food trucks: Barbacoa Plus, The Big Whim i La Libèl·lula Pradenca.