Desenes d’alumnes de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga s’han assegut a les escales del centre sense anar a classe aquest dilluns per reivindicar l’1 d’octubre, tot i no haver-se aprovat la vaga. La concentració s’ha produït després de l’hora d’esbarjo i una part dels joves hi ha estat fins a les dues del migdia.

Des de la direcció de l’Institut s’ha informat a l’EFMR que el Consell Escolar va rebutjar l’opció de fer vaga per part de l’alumnat perquè des de la conselleria d’ensenyament es va manifestar que les escoles obririen com qualsevol dia lectiu. Davant d’això, la directora del centre, Maite Nolla, ha assegurat que es va plantejar als joves la possibilitat que celebressin algun acte reivindicatiu durant l’hora del patí o bé en finalitzar les classes, però els estudiants no van presentar cap proposta.

ÀUDIO: La direcora de l’Institu, Maite Nolla, explica els fets

 Tot i això, les classes s’han celebrat amb normalitat, malgrat l’absència d’un nombre important d’alumnes durant les primeres hores, i, per tant, el centre penalitzarà els participants amb una falta d’assistència.  Inicialment, el seguiment de la plantada ha estat majoritari per part de l’alumnat de tercer i quart d’ESO i alguns dels joves de segon, mentre que a última hora eren una quarantena.