El nucli de Durro i l’Espluga de Francolí, agermanats per sempre. Aquesta és la voluntat dels representants institucionals de la Vall de Boí i de l’Espluga sorgida aquest dissabte durant l’acte inaugural de Casa Llavasa com a casa de colònies. Ho ha proposat el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, i l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, li ha recollit el guant.

L’alcalde pedani de Durro, emocionat fent el parlament inaugural (Foto: Laura Carabasa)

Segons ha confirmat Rovira, en les properes setmanes s’obriran converses per fer realitat la proposta en els propers mesos. “Potser ja no ho veuré com a alcalde, però ho hem d’aconseguir”, ha dit David Rovira, que el juny deixarà l’alcaldia. Tant David Rovira com el president de Casa Llavasa, Enric Vives, han confirmat que en veure actuar la cultura espluguina a Durro s’han plantejat la possibilitat d’agermanar les dues poblacions.

L’alcalde de l’Espluga ha explicat que Casa Llavasa podria integrar-se a la ruta d’espais per l’observació d’estels del Pirineu, una opció que donaria un nou valor afegit al projecte espluguí.

Actualment l’Espluga només està agermanada amb el municipi suís d’Splügen, on a principis dels anys 90 va actuar la cultura popular de l’Espluga. La Vall de Boí només està agermanada amb el poble italià de Montanera.

Els actes d’aquest dissabte a Durro han servit de prèvia a l’agermanament. Mai abans la cultura popular de l’Espluga havia portat els principals elements de la Festa Major espluguins fins la Vall de Boí, actuacions que els veïns de Durro han seguit amb molta atenció.