[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5fypNIVoBuI?rel=0]

Aquest cap de setmana se celebra la setzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. L’antiga església i el claustre de Sant Francesc esdevindrà novament el ser punt de trobada entre ceramistes arribats d’Europa i els aficionats a la ceràmica artística. A banda de l’exposició i venda de peces singulars, els visitants podran gaudir d’un ventall de propostes que es pot consultar en el programa del festival i a www.terrania.cat.

A Terrània sempre coincideixen artistes veterans (quatre van participar a la primera edició de 2003) i novells, uns que repeteixen i altres que debuten al festival (tretze), arribats de diverses procedències, amb obra molt diferent i tots ells amb un element en comú: la passió per la ceràmica.

ENTREVISTA a Natàlia Moruno, tècnica de turisme de Montblanc

Enguany el públic podrà veure l’obra de 33 ceramistes: 13 de Catalunya, 9 de França, 5 dels Països Baixos (país convidat), 3 d’Espanya, 1 de Bèlgica, 1 de Polònia i 1 del Regne Unit. Des de la primera edició el festival mostra una vocació internacional i ha tingut capacitat per atraure participants arribats de lluny: Alemanya (12), Bèlgica (4), Espanya (24), Estats Units (1), França (70) Holanda (20), Itàlia (1), Japó (1), Lituània (4), Polònia (1), Portugal (1), Regne Unit (21) i Txèquia (7). A més, és un gran aparador dels artistes de Catalunya (75 participants).

El públic assistent podrà viure la passió per la ceràmica contemplant l’obra exposada a Sant Francesc i els altres espais expositius (la Sala Sant Miquel, la Galeria Natàlia Ferré i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre), i enduent-se cap a casa peces úniques i singulars que trobarà reunides juntes només els tres dies del festival. També podrà participar activament en els tallers que es realitzaran al claustre de Sant Francesc.

Com ja ve sent tradició, els ceramistes participants triaran el millor conjunt d’obra exposada. L’any 2017 van guanyar els ceramistes de Molins de Rei Sergi Pahissa i Emilia Musial, que també seran protagonistes de l’espectacle Fire Lakes que tindrà lloc el dissabte a un quart de nou a la plaça de Sant Francesc.