[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Qc53OBaCqn8?rel=0]

L’Associació Catalana de Municipis ha reunit aquest divendres la seva executiva al Monestir de Poblet. A la reunió els alcaldes i alcaldesses han consensuat una moció per reivindicar i defensar l’1 d’octubre, just uns dies abans de complir-se el primer aniversari del referèndum.

El text, que s’ha aprovat en el sí de l’executiva, s’enviarà als ajuntaments perquè els seus respectius plens l’aprovin en els propers dies. La moció reivindica l’1 d’octubre i agraeix a les persones que van fer possible el referèndum. També posa de manifest que als municipis que hi va haver violència són els que va visitar la policia espanyola, i torna a demanar la llibertat dels presos i exiliats polítics.

El president de l’ACM, David Saldoni, ha destacat que “aquesta moció deixa palès, també, que s’ha de posar en valor els valors de l’1 d’octubre”, i ha afegit que “el text constata el que ens diuen els nostres informes, que la violència només es va donar als municipis on hi va haver presència de la policia espanyola”. La reunió s’ha fet en el marc d’una jornada dedicada al món local que se celebrarà durant tot el cap de setmana.