Els Mossos d’Esquadra del Camp de Tarragona han detingut aquest dimarts un home de 28 anys, de nacionalitat xinesa i veí de Mollerussa (Pla d’Urgell), com a presumpte autor d’un delicte d’omissió del deute de socors i conduir sota els efectes de l’alcohol. El detingut va triplicar la taxa màxima d’alcohol permesa i hauria provocat un accident a Cambrils.

Al voltant de les 6 del matí, els Mossos van rebre l’avís d’un accident de trànsit per encalç a l’autovia A-7, a  Cambrils, entre un tot terreny i un ciclomotor. Després de la topada, el conductor del tot terreny va fugir, mentre que el motorista va resultar ferit lleu i va ser traslladat pels serveis mèdics a l’hospital.

D’altra banda, diversos conductors van alertar que hi havia un vehicle circulant a poca velocitat i fent ziga-zagues per la carretera C-14, en sentit Montblanc. El vehicle estava ocasionant molta retenció i posava en greu perill la resta d’usuaris de la via, ja que envaïa constantment el sentit contrari.

Els mossos van localitzar i aturar el vehicle a l’altura de Montblanc. Dins hi viatjaven dues persones i el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. En la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,80 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de tres vegades la taxa màxima permesa que és de 0,25 mg/l.

Seguidament, els agents van comprovar que el tot terreny tenia danys a la part davantera esquerra compatibles amb l’encalç al ciclomotor. Els mossos van detenir el conductor i van immobilitzar el vehicle. Després de declarar en seu policial, el detingut va quedar en llibertat a l’espera de ser citat pel jutjat que investiga el cas.