El programa Connecticat que emet TAC12 va visitar aquest dimarts la Conca de Barberà per conèixer les activitats formatives del Consell Comarcal i els Mossos d’Esquadra amb els mestres de la comarca, en una iniciativa pionera a Catalunya per dotar els docents d’eines per la bona coordinació de les excursions o sortides en autobús. A la connexió en directe, el periodista espluguí Xavier Lozano va conversar amb l’agent de formació dels Mossos d’Esquadra, Marc Antoni Moreno i amb diversos mestres participants.

La formació s’ha dirigit als mestres que acompanyen els alumnes en els desplaçaments amb autobús amb l’objectiu que coneguin les diferents situacions que es poden trobar i les eines per abordar els viatges.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Go_facH1fJI?rel=0&showinfo=0]

Per petició del col·lectiu docent de la comarca, un formador dels Mossos d’Esquadra ha explicat als mestres i professors els mecanismes de seguretat de l’autobús i la distribució dels passatgers i càrrega. Segons el formador, els professors també han d’estar preparats per resoldre incidents crítics i autocontrolar les seves emocions.