Vitrum 2018 no només tindrà el vidre com a protagonista, sinó que enguany també hi haurà espai per a l’alabastre de Sarral, en reconeixement al centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre.

La cinquena edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, que se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre, convidarà l’artesania sarralenca fruit d’un acord entre els dos ajuntaments i la col·laboració del museu de l’Alabastre. La novetat es traduirà en un espai de demostració de l’artesania de l’alabastre amb el mestre artesà Isidre Magre. A més a més, l’historiador de l’art Damià Amorós, comissari de l’Any de l’Alabastre de Sarral, explicarà als assistents la història i lligams de l’alabastre amb Sarral.

Amb aquesta iniciativa, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vimbodí vol diversificar i ampliar el ventall de propostes de Vitrum atorgant un lloc preeminent a l’artesania. Així, l’organització obre la porta a la possibilitat de convidar altres artesanies en les pròximes edicions de la festa.

Més enllà del vidre i l’alabastre, Vitrum també proposa diverses actuacions musicals. En aquest sentit, el cartell el forma Joan Reig, Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H. Els altres artistes convidats són, com ve sent habitual, vidriers de diversos punts de l’Estat espanyol i la vidriera d’honor, enguany l’actriu Sílvia Bel, que inaugurarà la festa.