La sardana ha estat la protagonista del darrer cap de setmana de la Festa del Soci del Casal de l’Espluga, però el compàs l’ha marcat una formació peculiar, la Cobla Contemporània, que ha fet sonar versions de cançons reconegudes i èxits musicals adaptades per a ser ballades.

Coincidint amb Montblanc capital de la Sardana de Catalunya 2018 i a les portes del 50è aniversari de l’Espluga com a Ciutat Pubilla de la Sardana, el Casal de l’Espluga ha celebrat diverses propostes vinculades amb aquesta dansa catalana. D’una banda, s’han celebrat dues classes gratuïtes de sardanes per a joves i, de l’altra, la festa ha tancat aquest diumenge amb l’actuació de la Cobla Contemporània.

L’original i divertit repertori de la cobla convidada va reunir més d’un centenar de persones a la plaça Montserrat Canals. Una part dels assistents van escoltar l’actuació des de la cadira, però en alguns moments prop d’una quarantena de persones van animar-se a ballar sardanes. Amb aquesta iniciativa, el Casal de l’Espluga ha volgut donar la volta a l’antic format de la Festa del Soci per proposar diverses activitats durant tres caps de setmana amb la Cobla Contemporània i el teatre de Joan Pera com a principals reclams.

GALERIA D’IMATGES
(Gerard Bosch)